H I R D E T M É N Y

Szigliget Község településrendezési eszközeinek módosítása

 

A módosítás célja:
Szigliget Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az 59/2022. (III. 11.) sz. kt. határozatában elhatározta, hogy az 7/2021. (VII. 23.) számú önkormányzati rendeletét (a Helyi Építési Szabályzatról, továbbiakban: HÉSZ) módosítja: hibajavítás céljából.

A hibajavítás a HÉSZ 64.§-át érinti: az Má-5 övezeti szabályozás törlésre kerül, az Má-6-os övezeti jel Má-5-re módosul. A változás a szabályozási tervet nem érinti.

Kérem tájékoztatásunk elfogadását a véleményezési szakasz lezárása és a rendelet javítás előtt. A HÉSZ rendelet módosítása állami főépítészi eljárás keretében történik.

Az új településképi rendelet véleményezési szakaszának lebonyolítási módja:
A 312/2012. (IX. 8.) Kormány rendelet (továbbiakban: Kr.) 29. §-nak megfelelően az önkormányzat az egyeztetési eljárást megelőzően döntött a partnerségi egyeztetés szabályairól a 13/2017. (VIII. 4.) rendeletében. A veszélyhelyzet ideje alatt egyes településfejlesztési, településrendezési és településkép-védelmi szabályok eltérő alkalmazásáról szóló 2021. évi XCIX. törvény 156. §, 157. § (1) bekezdése alapján a Kr.-et a hivatkozott §-sokban meghatározott eltérésekkel kell alkalmazni. Ennek értelmében a helyi önkormányzat a partnerségi egyeztetés személyes megjelenést előíró szabályaitól eltérően a tájékoztatást, a véleménynyilvánítást és az egyeztetést elektronikus úton folytatja le. A fentieknek megfelelően a Kr. 29/A/. § szerinti munkaközi tájékoztatás lakossági fóruma kizárólag elektronikus úton történik. Az esetleges észrevételeket az előzetes tájékoztató honlapon történő közlésétől számított 15 napon belül lehet megtenni, kizárólag elektronikus úton.

Az észrevételek benyújtási határideje: 2022. április 7.

A véleményezési anyag az alábbi linken olvasható:

http://szigliget.hu/portal/index.php/kozelet/onkormanyzat/telepulesfejlesztes

Az írásos észrevételt a polgármester nevére címezve a Szigliget Község Önkormányzati Hivatal (8264 Szigliget, Kossuth Lajos utca 54.) címére postai úton, illetve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elektronikus címre szíveskedjenek megküldeni.

Jelen hirdetményt a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint az egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet, alapján teszem közzé.

Együttműködésüket előre is köszönöm.

Nemesgulács, 2022. március 23.

Balassa Dániel polgármester

Találatok: 94
DMC Firewall is a Joomla Security extension!