Szigligeti Községi Strand minőségi fejlesztése

Szigliget Község Önkormányzata az idei évben megvalósítja a „Szigligeti Községi Strand minőségi fejlesztése” elnevezésű pályázatot. „A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg” A támogatási összeg 40.230.000 Ft, míg a támogatás mértéke 100%-os.
A turizmus rohamos fejlődése szükségessé tette a Balaton parti strandok és kempingek fejlesztését, modernizálását.
A Balatoni strandok fejlesztése konstrukció révén 38 település 55 önkormányzati strandja több mint 1,8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A Szigligeti önkormányzat is több fejlesztési elemet tud megvalósítani a pályázat segítségével a községi strandon.

- A beavatkozások infrastrukturális megvalósításának egyik eleme a vízbejutás feltételeinek megteremtése, javítása.
Nálunk a lídós rész kivételével csak lépcsőn lehet bejutni a vízbe. Figyelembe véve a növekvő látogatottságot és a partvonal elérhetőségét, két lépcsőtípust rendeltünk meg, 2 darab 1 méter szabad szélességű járófelületűt, valamint 3 darab duplaszélességűt.
A járófelület modern csúszásgátló kialakítást kap, a korlátok keresztmetszete kényelmes fogást biztosít szinte minden korosztálynak.

- A strand középső részén található két vizesblokk épületet korszerűsítjük, korszerűbb szolgáltatásokkal látjuk el.
Az épületeket nem bővítjük, a nyílászárók méretei változatlanok maradnak. A jelenleg is rendelkezésre álló WC-k, mosdók száma nem csökken. Továbbra is megmarad a két-két női és férfi vizesblokkon kívül a mozgáskorlátozott zuhanyzó WC is.
A jelenlegi épületeket kívül és belül szigeteljük, illetve a nyílászárókat kicseréljük. A fejlesztés során, a strand területén kiépített gázhálózatra rácsatlakozva biztosítani tudnánk a fűtést és a meleg vizes zuhanyzót. A meleg vizes zuhanyzó működtetésénék szabályozását a nyitásig kidolgozzuk. Mindenképpen fontos, hogy bizonyos kontrolunk legyen a használatára vonatkozóan. A beruházás tartalmazza az elhasználódott mosdók, WC-k, kiegészítők cseréjét, az épületek festését, tető javítását. Kialakításra kerül egy külön bejáratú két személyes gyermek WC, melybe akár az apuka is elviheti gyermekét, mivel a gyermekmosdó, az eddigi gyakorlattól eltérően nem a női vizesblokkban lett kiépítve.

- A strandon újabb 1.000 m2 gyepszőnyegezést valósítunk meg.
A fejlesztés eredményeképpen a strand zöldfelületének már 80 %-át borítja gyepszőnyeg. Ugyancsak a mostani fejlesztés eredményeképpen a teljes zöldfelület öntözőberendezéssel ellátottá vált. Az idei évben 3.000 m2 öntözőrendszert telepítettünk.
- Pályázati forrásból valósul meg a mozgáskorlátozottak számára egy vízbe beemelő berendezés.

- Az egész Balatonon egységes dizájn alapján megújulnak a kültéri öltözőkabinok, valamint az információs táblák.

A beruházások nagyrésze a nyárra elkészül, de a fejlesztés befejezési határideje 2020.11.15.

wow banner fekvo szoveg v2

Találatok: 1425
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd