Gólya ligeti hírek

Évek során a májusi programok egyik biztos pontjává vált a Szigligeti Táj- és Településvédő Kör által szervezett faültetés. Immár nyolcadik alkalommal köszöntöttük az előző évben született szigligeti gyerekeket egy-egy fával. Az időpont kiválasztásával ezúttal is nagy szerencsénk volt. Több esős időszak között egy kellemes délutánban volt részünk.
Elfogadta meghívásunkat Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő is, aki talán hírét viszi kezdeményezésünknek, és idővel más településeken is megvalósulhat egy hasonló program.
A 2012-es kezdet óta már többen iskolába járnak az akkori ünnepelt kisbabák közül. Szalay Zsóka és Németh Sára egy-egy, erre az alkalomra megtanult verset mondott el. Jókai Mór: Ültess fát! illetve Benedek Elek: Szeresd a fát! című. művét. Meg kell említeni Karsai Alexet is, aki szintén szorgalmasan készült, de sajnos megbetegedett, nem tudott eljönni. Káli Zorka egy szép népdallal köszöntötte az egybegyűlt vendégeket.
A kedves kis műsor után idén két fát ültethettünk, hiszen tavaly sajnos mindössze csak két újszülöttel gyarapodott Szigliget lakossága. Ruzsa Júlia Dorkát és Kónicz Olivért ünnepeltük egy-egy facsemetével. Mindkét családban ők már a kistestvérek. Ruzsa Anna és Kónicz Anna fája már évek óta díszíti a patakparti ligetet.
Ezzel a két fával meg is telt a Gólya liget. Jövőre új helyet kérünk Polgármester úrtól. Sőt, nem is kicsit, mivel tudomásom szerint a jövő évi faültetésre „benevezettek” száma már májusban duplája volt az előző évinek,
Kívánjuk a családoknak, hogy egészségben, szeretetben, nagy türelemmel neveljék csemetéiket, és kérjük, hogy figyelemmel gondozzák gyermekeik „fatestvérét”.

A Kör nevében:
Demeter Éva

Találatok: 490
DMC Firewall is a Joomla Security extension!