Levél

Kedves Testvérünk!

Hálásan köszönjük mindazoknak, akik adományaikkal, imádságaikkal támogatták Egyházközségünket. Ezzel lehetővé tették szolgálatunkat, amely által Krisztus örömhírét adjuk tovább településeinken a szentmiséken, az imádságok által, a különböző plébániai programjainkon és rendezvényeinken. A tavalyi év programjai közül külön kiemelnénk a Mária-napi és a Szent Mihály búcsút, amikor szentmisével, koncerttel, imádsággal és agapéval ünnepeltünk együtt, illetve Bódi Mária Magdolna domborművének felavatását Tördemicen érseki szentmise keretében. A plébános Isten áldását közvetíthette különböző rendezvényeken, mint a szigligeti fogasfesztivál, vagy a tördemici Márton-napi lúdvacsora. Megáldotta az idei terményeket, az újbort, szent Erzsébet kenyerét, a Balatont és családjainkat. A szigligeti általános iskolások Márton-napkor, a tördemici óvodások pedig adventben látogatták meg templomainkat. Karácsonykor a tördemici falu apraja-nagyja műsorral készült.

A lelki programok elsődlegessége mellett igyekszünk megtenni a magunk részét a plébánia anyagi forrásainak előteremtésére is. Az elmúlt évben sor kerülhetett Szigligeten az Örökmécs felújítására, illetve csillárok, falikarok és reflektorok felszerelésére a templomhajóba és a szentélybe. Tördemicen befejeződött a sekrestye felújítása, és elvégeztük az esővíz okozta károk felmérését és elhárítását, megkezdtük azok jövőbeni megelőzését célzó munkálatokat, illetve e célból pályázatokat nyújtottunk be. Az idén tavasszal sikerült megvalósítani néhány további tervünket, mint Szigligeten a Szentháromság kápolna ablakcseréje, a templom kórus-és szószéklépcsőjének kicserélése.

Egyházunk Krisztus Urunk rendelése szerint adományokból tartja fenn magát, amelyek közül kiemelkedik az egyházközségi hozzájárulás, vagy régebbi nevén „egyházi adó". A Veszprémi Érsekség útmutatása alapján az egyházközségi hozzájárulás mértéke 2020. évre keresők után személyenként 6000 Ft, nyugdíjasok után 5000 Ft (akinek ez az összeg magas, azt személyes megbeszélés alapján természetesen figyelembe vesszük). A befizetett összegről bizonylatot adunk Önnek, amit kérünk, őrizzen meg.

A koronavírus-járvány jelentősen lecsökkentette a plébánia szokásos állandó, tervezhető bevételeit, a perselypénzt és az egyházközségi hozzájárulásokat. Ezekre azonban a plébánia működéséhez szükség van. A kontaktszámok csökkentése miatt javasoljuk ezek utalással, vagy csekken való -akár utólagos-befizetését.

Amennyiben Ön anyagilag is szeretné támogatni a badacsonytördemici, lábdihegyi és szigligeti katolikus hitéletet, több lehetőséget is biztosítunk ehhez. E támogatás eljuttatásának egyik formája - sokak kérésére - az egyházközségi hozzájárulás csekken történő befizetése. Mellékeljük az erre a célra nyomtatott csekket. Természetesen továbbra is lehetséges ezen összeg személyes befizetése az adót szedő testvéreknél, illetve az OTP-ben vagy a banki átutalással való kiegyenlítés. A plébánia bankszámlaszáma: Badacsonytördemic, Római Katolikus Plébánia, OTP számlaszáma: 11748052-20513951. Amennyiben a csekkes befizetést választja, a mellékelt csekken kérjük jól olvashatóan tüntesse fel nevét, lakcímét, a befizetett hozzájárulás évét. Ha több személyre fizet, akkor ezeket külön-külön tüntesse fel, vagy több csekken adja fel. A felújításokra, fejlesztésekre is köszönettel fogadunk adományokat bankszámlaszámunkra, illetve csekken.

Természetesen, aki 2020. évben már rendezte hozzájárulását, ezt a kérésünket tekintse tárgytalannak. Amennyiben Ön nem tartozik a Katolikus Egyház hívei közé, elnézését kérjük, hogy levelünkkel zavartuk. Jelen levelünk egyben egy felmérés is, mivel szeretnénk híveink létszámát aktualizálni.

A jövőben is szívesen állunk rendelkezésükre. Megköszönve eddigi támogatásukat és mindazt a jó szándékot, amelyet Egyházközségünk irányában tapasztaltunk, kívánunk jó egészséget és nap- mint nap Isten áldását kérjük életükre:

    Badacsonytördemic, 2020. Pünkösdjén,
                       Szabó Tibor András                                                     Szakács Péter
                 Egyházközségi Képv. testület                                                plébános

Találatok: 412
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd