Nagyböjti és húsvéti gondolatok

Húsvét titka: Krisztus meghalt és feltámadt értünk.

Kedves Testvérek!

Az idei nagyböjt és a húsvét más, mint a többi. Nem látogathatjuk a szentmiséket a járványveszély miatt. Erre állami és Egyházi rendelkezések adnak útmutatást. Püspökeink a rendkívüli körülmények idejére most felmentést adtak nekünk a szentmisekötelezettség alól.

De a papok továbbra is bemutatják Krisztus áldozatát az oltárokon, és ehhez lélekben csatlakozhatunk. A nagyböjt lemondást jelent, mellyel készülünk Krisztus értünk vállalt keresztáldozatának és feltámadásának ünnepére. Ajánljuk most föl életünket, nehézségeinket, keresztjeinket Krisztus keresztjével egyesítve az Atyának. Hozzuk meg mi is az áldozatot a mindennapokban. Az imádság, az egymás segítése, az otthon maradás türelmes viselése, a járványügyi szabályok lelkiismeretes megtartása szintén lehet Istennek felajánlott áldozat. Húsvétkor Jézus legyőzte a halált és feltámadt. Reményteljes imában kérjük Istentől a győzelmet a járvány felett, győzelmet a megszokásaink és önzésünk felett. Töltsük építő dolgokkal időnket otthonainkba zárva is: imádsággal, szeretettel, művelődéssel, Istenre és a családunkra való jobb odafigyeléssel. Tartsunk bűnbánatot is!

Ebben segít minket a számos televíziós és rádió közvetítés. A gyerekek most otthon tanulnak. Az edzők otthon végezhető gyakorlatokat mutatnak be a világhálón. Magam is elindítottam egy iskolát a honlapomon (padrepeter.hu), amit „imaiskolának” hívok. Ez arra szolgál, hogy az alapoktól elkezdve hétről hétre növekedhessünk az imádságban. Segít abban, hogy a templomban való ima meghittségéből egy kicsit átvigyünk valamit otthonainkba is. Azok is követhetik az imaiskolát, akik nem gyakorlott imádkozók. Rájuk külön figyelek, és nagyon egyszerű gyakorlatokat és útmutatásokat adok mindenki számára, akik szeretnének találkozni Gondviselő Mennyei Atyánkkal az imádság által is.

Remélhetőleg húsvétra megjelenik egy imakönyvem is, amiben oltalomkérő imákat találunk, mely éppen ilyen, nehéz időszakokra szól.

Bizalommal, hittel imádkozzunk, és lelkiismeretesen tegyünk meg minden tőlünk telhetőt a járvány megszűnéséért!

Áldott nagyböjtöt, és kegyelmekben gazdag Húsvéti Ünnepeket kívánok minden kedves testvérünknek!

 

Szakács Péter plébános

Találatok: 353
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd