Rendőrségi felhívás

Készült: 2012. május 24. csütörtök

 

A Tapolcai Rendőrkapitányság felhívja a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy az utóbbi időben környékünkön jelentősen megszaporodtak az ún. „trükkös tolvajok” által elkövetett bűncselekmények.
Előfordul, hogy magukat valamely szolgáltató munkatársainak kiadva vagy ágynemű-garnitúrák, edénykészletek, műszaki cikkek, tüzelőanyag árusításának, esetleg fémhulladék vásárlásának címén nyernek bebocsátás a lakásba. Gyakori jelenség az is, hogy az elkövetők az ereszcsatorna cseréjére vonatkozóan egy igen kedvező ajánlattal keresik fel áldozataikat, majd a munkálatok elvégzését követően egy nagyobb összeget követelnek, melyhez számlát - természetesen - nem tudnak kiállítani.
Ezek után sokszor csupán egy pohár vizet kérve, netalán egy nagyobb címletű bankjegy felváltásával arra késztetik a sértettet, hogy felfedje megtakarított pénzének rejtekhelyét, majd a kellő pillanatban meglopják.

Az alábbi tanácsainkat megfogadva és azokat betartva elkerülhetik, hogy trükkös tolvajok áldozatává váljanak:

- A magukat hivatalos személyeknek kiadó emberektől kérjék el igazolványukat, s akár fel is hívhatják személyazonosítás céljából a kiküldő szervezetet vagy intézményt.
- Ismeretlen személyeket soha ne engedjenek be otthonukba, még a ház udvarába se, bármilyen indokkal szeretnének is bejutni!
- Lehetőség szerint kerítésen át vagy kulcsra zárt ajtó mögül kérdezzék meg a váratlan látogatót jövetele céljáról!
- Bármilyen gyanús körülmény esetén értesítsék a rendőrséget az ismert és ingyenesen hívható 107-es, illetve 112-es telefonszámon!
- Idős, egyedül élő rokonaikat és ismerőseiket is figyelmeztessék ezen tolvajok tevékenységéről és módszereiről!

Találatok: 1302
Our website is protected by DMC Firewall!