Gólya liget

 

Kettős ünnepre, faültetésre és névadóra gyűltünk össze április 23-án, szombaton délelőtt. Erre az alkalomra az iskolások egy kis csoportja kedves, színvonalas műsorral készült.
Az előző években kialakult hagyományhoz híven egy-egy facsemetével köszöntötte a Szigligeti Táj- és Településvédő Kör a tavaly született szigligeti gyerekeket. Az előző évek ünnepeltjei közül is többen elfogadták meghívásunkat, így öröm volt látni a sok apróságot. Az édesapák feladata volt most is, hogy felszereljék a táblát a fácska elé, amelyen gyereke neve, születési éve és a fa fajtája olvasható.

2012. tavaszán, amikor az első fákat ültettük, olyan távolinak tűnt, mikorra fog „benépesülni” a Tapolca patak és Liget utca közötti tér. Örömmel mondhatjuk, mára ki lehet tenni a „megtelt” táblát. Kívánkozott tehát, hogy nevet kapjon ez a terület. Polgármester úr köszöntőjében ismertette az Önkormányzat Képviselő Testületének határozatát. Igen csak idevaló névre esett a választásuk, hiszen a Gólya liget elnevezés mellett döntöttek. Egy utcával arrébb évek óta van egy gólyafészek. Szombat délelőtt is ott kőrözött fölöttünk a gólya, igazolva a név jogosságát.
Jövőre már új területen, a Gólya liget szomszédságában ültetjük el az újabb fákat. Reméljük, minél többet.

 

2015 Újszülöttei

 


Balassa Imola

 


Kovács Levente

 


Mile Benjamin

 


Ruzsa Anna Mia

 


Tudós Alex

Találatok: 1052
Our website is protected by DMC Firewall!