„Szigligetért” emlékérem1977-ben pályakezdőként érkezett a szigligeti iskolába Varga J. László történelem – testnevelő szakos tanár, népművelő, idei kitüntetettünk.

A „Szigligetért” emlékérmet 1990 óta minden évben olyan személy kaphatja, aki munkaköri kötelességén túl kimagaslóan sokat tett Szigligetért. Javaslatot bárki tehet, evvel megkönnyíti az Elnökség döntését, hiszen több szem, többet lát alapon valószínű, hogy megfelelő személyt sikerül kiválasztani. Szigligetiek javasolták Tanár urat, amit az Elnökség egyhangúan hagyott jóvá.
No, de miért is Varga J. László mellett döntöttünk?
Bizonyára köztudott, hogy egy pedagógus munkája nem ér véget az iskola kapujánál. Több, mint három évtizedes pályafutása során nem csak tanította diákok százait, de nagy gondot fordított, hogy egyenes tartásúvá - fizikai és erkölcsi értelemben egyaránt - nevelje őket. Tanár úr annak idején nagy lelkesedéssel vágott bele nemcsak a tanításba, hanem hamarosan a gyerekek szabad idejének tartalmas eltöltésére létrehozta az ifjúsági pince klubot. Pingpongozni tanította őket, megszervezte a kézilabda csapatot és irányította az iskolai focicsapat munkáját. Kezei közül sportot kedvelő, sikeres növendékek kerültek ki. Megyei és országos versenyeken az iskolai diákjai derekasan helyt álltak. Nem csak a sportnevelői tevékenysége példamutató, hanem másik szakja, a történelem területén is eredményeket könyvelhetett el. Diákjait ezen a téren is sikeresen készítette fel a különböző szintű megmérettetésekre.
A fiatalok mellett gondot fordított az idősekre is. Nevéhez fűződik a Nyugdíjas Klub megalakítása, a Páva Kör létrehozása. Hosszú ideig a Horgász Egyesület valamint a Szigligeti Táj- és Település Kör vezetőségében is aktívan részt vett illetve vesz. Igazi közösségi embert ismerhettünk meg benne. Bizonyára nem teljes a megemlített tevékenységek sora, de már ezek alapján is érzékelhető, hogy méltó helyre került az idei emlékérem.

Találatok: 1235
DMC Firewall is a Joomla Security extension!