I. Szigligeti Csalogató Pétanque Vándorkupa – 2017.06.12.

 

Sikeres sportnapot zártunk!

 

Szigligeti Csalogató Pétanque Vándorkupa - 2017.06.12.

 

Négy iskola 14 csapat 42 felsőtagozatos diák részvételével megrendezésre került pétanque sportágválasztó napunk. Így hagyományteremtő szándékkal útnak indítottuk Csalogató Vándorkupánkat. Az eseményt Balassa Balázs polgármester nyitotta meg, aki többek között kiemelte a BSE Pétanque Szakosztályának eredményeit. Beszédét azzal zárta: pár év múlva Szigligetet már a pétanque magyarországi fellegváraként fogják emlegetni.

A napot Idrányi Panna zenés bemelegítőjével kezdték a versenyzők, majd megismerték a szabályokat, File István tanár úrtól pedig egy kis sporttörténelmet hallhattak, a pétanque eredetéről. A fordulók megkezdése előtt kihirdettük, hogy első ízben a kupáért a vendég iskolák versenghetnek, hisz’ a szigligeti gyermekek tapasztaltabbak ebben a sportágban, viszont a helyezésekért mindenki azonos eséllyel indulhat.

A szigligeti iskola mellett a küzdelemben részt vettek Badacsonytomajról a Tatay Általános Iskolások, Lesencetomajról a Lesencevölgye Általános Iskolások és a Csontváry ÁMK-sok Zalahalápról.

Nagyon jó hangulatban zajlottak a mérkőzések, és eredményesen zárhattuk sportnapunkat, mert az indulók többségének megtetszett a pétanque játék.

Az eredményhirdetésre a strandon a Tópart büfében került sor, ahol Barkó Tamás üzemeltető mindenkit megvendégelt egy lángosra és egy limonádéra. Köszönjük!

A kupát a zalahalápi Csontváry-sok vitték magukkal.

A verseny eredménye:

  1. Monteiro Giovana, Széplábi Zsófia, Varga Attila - Szigliget
  2. Hadnagy Adrián, Ángyán Szabolcs, Bodó Marcell - Szigliget
  3. Tóth  Kinga Zsófia, Konkoly Emese, Mórocz Noémi - Zalahaláp

 

Minden iskolás csapat külön meglepetés ajándékokban részesült. Köszönet a különdíjakért Balassa Balázs polgármesternek, a Sobri Jóska Kalandparknak, Balassa Dánielnek, Németh Zoltánnak a Várkávézó tulajdonosának, a Medve Lovasiskolának és a Sárvári Sakk Clubnak. 

Külön köszönet Cser Szilárdnak a Kékkút Ásványvíz Zrt üzemigazgatójának a verseny közbeni szomjoltásért, Szőke István vállalkozónak pedig a pályák kialakításában való segítségéért.

További képek: https://www.facebook.com/bse.petanque/

Találatok: 1314
Our website is protected by DMC Firewall!