„Szigligetért” emlékérem

A Szigligeti Táj- és Településvédő Kör 1985 óta adományozza a „Szigligetért” emlékérmet. A díjat az a személy kaphatja meg, aki munkaköri kötelességén túl, azaz szabad idejében kimagaslóan sokat tett Szigligetért.

nyiro jozsefAz idei javaslatok közül a Kör elnöksége Nyírő Józsefet választotta.
Kit is ünneplünk valójában? Azt a szerény, szorgalmas embert, aki mindig megtalálta azt az utat, ahol a közösséget szolgálhatja. Neve - mondhatjuk – összeforrt a szigligeti sportélettel. Kezdetben a focicsapat játékosaként, később különböző posztokon, többek között edzőként, szakosztály vezetőként is kivette a részét a munkából. Ő is részese volt annak a sikernek, amikor a megyei első osztályban jegyezték a szigligeti csapatot. A foci mellett a pingpongosok csoportját is odaadóan segítette.
Nyíró József említésekor az utóbbi években már inkább a polgárőr jut eszünkbe. Szigligeten éppen 15 évvel ezelőtt, azaz 2003-ban alakult meg a Polgárőr Egyesület, aminek alapító tagja és mind a mai napig aktív részese, elnökségi tag. Közel a nyolcvanhoz – ő mind a mai napig felveszi a szolgálatot illetve szervezési feladatokat lát el. A neki odaítélt díjjal nem csak az ő áldozatos munkájáról emlékezünk nagy elismeréssel, hanem köszönetet mondunk a Szigligeti Polgárőrségnek is. Szigligeten ma sokkal nyugodtabb az élet, mint 10-15 évvel ezelőtt, amikor – jól emlékszünk rá – bizony nem egyszer hallottunk besurranásról, kocsi feltörésről. Jelenlétük az utakon, rendezvényeken, biztonságot teremt.
Józsi bácsi, kívánjuk, hogy ezt a szellemi és fizikai frissességét még sokáig megőrizze. Jó egészségben, aktívan teljenek a következő évek is, még hosszú ideig üdvözölhessük, amikor elhalad mellettünk a járőr autó.

Demeter Éva
Szigligeti Táj- és Településvédő Kör

Találatok: 303
Our website is protected by DMC Firewall!