Faültetés a Gólya ligetben

Ragyogó napsütésben szép számmal gyűltünk össze május 6-án délelőtt, hogy faültetéssel köszöntsük a 2016-ban született szigligeti gyerekeket, név szerint: Fodor Izabellát, Haraszti Emmát, Hársfa Zoét, Hegyi Mátét, Jelenszky Patrikot és Széll Barbarát.
Külön öröm volt, hogy sok család eljött az előző évek ünnepeltjei közül is.
Nagy megtiszteltetésnek tartjuk, hogy Dr. Bándi Gyula az Alapvető Jogok Biztosi Hivatalának a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó ombudsman helyettese is elfogadta meghívásunkat. Szabó Lőrinc: Ima a gyerekekért című verséből idézett, ezzel üdvözölte a kis ünnepelteket. Kiemelte, hogy elődje, Dr. Szabó Marcel által kezdeményezett „Fatestvér” programot Szigligeten már évekkel korábban elkezdtük. Hiszen mi öt éve ültettük el az első fákat, számuk ma már harminckettő.
Polgármester úr köszöntőjében kiemelte Hegyi Mihály nagylelkű munkáját. Az ő gondoskodását dicséri, hogy ilyen szépen rendezett helyre kerülhetnek az új fácskák. Sajnos munkája miatt nem lehetett köztünk ezen a délelőttön.
Az iskolások ez alkalommal is kedves kis műsorral, népdalokkal és verssel színesítették a programot. Ezt követően – hagyományinkhoz híven – sorsolással döntöttük el, melyik fa elé melyik gyerek névtáblája kerül. A tábla felszerelését több édesapa is már gyakorlattal végezte, hiszen nagyobbik gyereke révén már jártas volt az effajta feladat elvégzésében. Ahol pedig szükség volt, szakszerű segítséget nyújtott Ombudsman helyettes úr és Polgármester úr.
Újabb hat fával gazdagodott a Gólya liget, és milyen szerencse, hogy ezen a szépen rendbetett területen van még bőven hely…
A Szigligeti Táj- és Településvédő Kör nevében ezúton is jó egészséget kívánok a családoknak, nagy türelemmel, sok szeretettel neveljék gyermekeiket.

Demeter Éva

Találatok: 206
DMC Firewall is a Joomla Security extension!