HVG

hvg.hu RSS
 1. "Hogy miért fontos tudni az embernek, hol van eltemetve? Nem tudom a magyarázatát. Azt viszont tudom, hol akarok nyugodni" - mondta el a HVG-nek adott portréinterjúban a pénteken, 90 évesen elhunyt Heller Ágnes. Az 1999 novemberében készült interjút változtatás nélkül közöljük.
 2. Ehető edények a fenntarthatóság jegyében.
 3. A Széchenyi-díjas filozófus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja kilencven éves volt. Az MTA balatonalmádi üdülőjének strandjáról indult úszni, de ismerősei hiába várták a parton.
 4. Mivel a miniszterelnök rendszeresen elmulasztja a parlamenti beszámolót az uniós csúcstalálkozó üléseiről.
 5. A vezetéstechnikai oktató szerint, ha a sofőrnek egy vészhelyzetre kellett volna reagálnia, a konténerek az útra borultak volna.
 6. Alan Moore kiadott még egy utolsó nagy dobást, mielőtt végleg nyugdíjba megy a képregénybizniszből.
 7. Olyan biztonsági résre bukkantak az Instagramban, amely lehetővé tette (volna) a hackereknek, hogy kivétel nélkül bármelyik fiókot feltörjék.
 8. Nagyot dobott az Egyesült Államokban a The Qualitons, a zenei piac korlátait illetően viszont van bennük némi egészséges cinizmus, különösen, hogy több magyar fesztiválra arra hivatkozva nem hívják őket, hogy nincs közönségük. Elismerik, hogy a zenéjük nehéz, de szerintük ha az ember azon gondolkozik, hogy könnyen eladható dolgot csináljon, abba is simán bele lehet bukni. Interjú G. Szabó Hunor dobos, énekes-gitáros dalszerzővel és Szőke Barna gitárossal.
 9. A 21 éves magyar párbajtőröző az orosz Szergej Bidát győzte le egy rendkívül fordulatos mérkőzésen.
 10. A kommunista állam a világ országai közül az egyik legmagasabb számaránnyal rendelkezik a bebörtönzötteket illetően.
 11. Tarlós István főpolgármester tételesen vizsgáltatta felül a területen található fák állapotát.
 12. Nemcsak erre kíváncsi az európai ombudsman, a támogatások teljes szabályrendszerét tekintené át.
 13. Azt már nem említi a közlemény, hogy Mészáros Lőrinc cége gyártja.
 14. A főváros pedig újra a 19. század végi New Yorkot alakíthatja.
 15. Triesztben pedig azért bírságoltak meg 100 ezer forintra egy osztrák férfit, mert két fa közé kifeszített függőágyon aludt.
 16. Az Európai Űrügynökség vezetője speciális örökségvédelmi státuszt és védettséget biztosítana a jövőbeni látogatók és Hold-missziók által okozott károktól a Nyugalom tengerén annak a helynek, ahol 50 éve, 1969. július 21-én az első ember a Holdra lépett.
 17. A támadók az egyik vietnami fiút leköpték, és azt kiabálták neki, hogy "köcsög kínai".
 18. A melldaganat egy agresszív típusának kezelésére alkalmas nanorészecskéket fejlesztenek kínai kutatók.
 19. A főpolgármester szerint az átnevezésre nincs is jogosultsága a fővárosnak.
 20. Ehelyett jó hangulatú találkozóról írtak.
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd