Időjárás
Naptár
Utolsó hónap február 2015 Következő hónap
H K SZ CS P SZ V
week 5 1
week 6 2 3 4 5 6 7 8
week 7 9 10 11 12 13 14 15
week 8 16 17 18 19 20 21 22
week 9 23 24 25 26 27 28
Címlap Közélet Egyesületek Szigligeti Turisztikai Egyesület

Szigligeti Turisztikai Egyesület

A Szigligeti Turisztikai Egyesület 2006.-ban alakult a helyi vendéglátósok, borászok, szobakiadók összefogásával. Az Egyesület önálló jogi személy, közhasznú szervezet.
Az Egyesület céljai és közhasznú tevékenysége: Szigliget területén az idegenforgalom fejlődésének elősegítése -a minőségi és fenntartható turizmus fejlesztése, műemléki és kulturális örökségének megőrzése, népszerűsítése, népi szokásainak felelevenítése, természeti értékeinek szélesebb körű megismertetése, egyben azok megóvása.
A vendégéjszakák számának növelése a településen, a szezon meghosszabbítása.
Turisztikai termékfejlesztés: a meglévő adottságok jobb kihasználása. Az idegenforgalommal foglalkozó személyek és vállalkozások összefogása, tevékenységük összehangolása és érdekképviselete.
Elnökünk Káli Magdolna. A Turisztikai egyesület vezetőségi tagjai: jelenleg Szalainé Bárány Éva alelnök, Cseh Judit, Szalay Csaba, Németh Zoltán, Horváthné Czégány Judit és Polgár Tibor.
Az Egyesület legnevezetesebb rendezvénye a szezonzáró Süllőfesztivál, ami mindig az október végén kerül megrendezésre. Ilyenkor benépesül a szigligeti strand, visszatérnek a nyáron már itt járt turisták, hogy megcsodálják az őszi Balatont. A helyi vendéglősök különleges halételeiket, a szigligeti borászok finom boraikat, az ország minden tájáról idesereglő kézművesek gyönyörű portékáikat kínálják.
A gasztronómia mellett kulturális programok, koncertek és gyerekprogramok biztosítják a feledhetetlen hangulatot.

2009. évi tevékenységünk

2010 és 2011 évi tevékenységünk