Időjárás

Naptár

Utolsó hónap november 2014 Következő hónap
H K SZ CS P SZ V
week 44 1 2
week 45 3 4 5 6 7 8 9
week 46 10 11 12 13 14 15 16
week 47 17 18 19 20 21 22 23
week 48 24 25 26 27 28 29 30
Címlap Közélet Egyesületek Szigligeti Nők Egyesülete

Szigligeti Nők Egyesülete

Régiós szüreti felvonulás

A Szigligeti Nők Egyesülete 2004-ben alakult, az Önkormányzat Kulturális programjai szervezésében és lebonyolításában való segítő szándékkal. De saját szervezésű programjaink is szép számmal megvalósultak.
Talán a legismertebb és legkedveltebb programunk a „Ki? Mit? Tud?”, amit minden év tavaszán szervezünk. Nagy készülődés előzi meg ezt az eseményt a résztvevők részéről. Nagy sikere van minden évben ennek a műsornak.
Majd a Majális, és a Pünkösd szerepel az Önkormányzat programjaiban, amely lebonyolításában segít egyesületünk.
A nyár folyamán többször is tartottunk Játszóházat a strandon a gyerekeknek.
A község leglátványosabb, talán legsikeresebb programja a „Szüreti Felvonulás”. Bábokat készítettünk, első évben szalmából, de tovább fejlesztettük, és később fából készült a teste, azt öltöztettük fel. Kitesszük a felvonulás útvonalára. Nagy sikere van ezeknek a babáknak minden évben. Pogácsát sütünk, vacsorát főzünk a résztvevőknek, és nem utolsó sorban az általunk alapított „Asszonykórus”, akik a felvonuláson nótáznak harmonikaszó kíséretében.Így készültek a szüreti babák.
Na és a jelmezbe öltözött tagjainkról se feledkezzünk meg!Minden év Novemberében az „Idősek napja” alkalmából, ajándékkal, vacsorával kedveskedünk a „Szépkorúaknak”, és műsort adunk elő.

December 7-én „Babazsúrra” hívjuk a Község legifjabb lakóit. Saját készítésű ajándékkal, sütemények várják őket ezen a délutánon.
Az év utolsó programja a Mindenki Karácsonya, ahol nagy üstben forralt bort, teát készítettünk, zsíros kenyérrel kínáltuk a vendégeket.Patak-park átadás

Mikor hét éve megalapítottuk ezt az egyesületet (igaz előtte is segítettük az Önkormányzatot munkánkkal) , Balassa Balázs polgármester a messzemenőkig támogatott bennünket elképzeléseinkben , amit azóta is megtesz és a képviselő testület részéről is megkapjuk a segítséget és pénzben támogatást is, amit ezúton is köszönünk!
Sajnos az induló létszám megfogyatkozott egyesületünkben, de megpróbáljuk ezután is teljesíteni a vállalt feladatokat, ötleteinket.
Reméljük, nem hiába dolgozunk a Közösségért! Ha kedvet kaptál munkánkhoz, és szeretnél csatlakozni hozzánk, szívesen várunk, hogy tegyünk együtt a mi kis falunkért.
Első programunk a 2010-es évben a „Ki? Mit? Tud?” lesz márciusban, melyre várjuk a jelentkezőket Ibolyánál a Könyvtárban.
Szőke Istvánné
az egyesület vezetője