Időjárás

Naptár

Utolsó hónap december 2014 Következő hónap
H K SZ CS P SZ V
week 49 1 2 3 4 5 6 7
week 50 8 9 10 11 12 13 14
week 51 15 16 17 18 19 20 21
week 52 22 23 24 25 26 27 28
week 1 29 30 31
Címlap Közélet Egyesületek Szigligeti Nők Egyesülete

Szigligeti Nők Egyesülete

Régiós szüreti felvonulás

A Szigligeti Nők Egyesülete 2004-ben alakult, az Önkormányzat Kulturális programjai szervezésében és lebonyolításában való segítő szándékkal. De saját szervezésű programjaink is szép számmal megvalósultak.
Talán a legismertebb és legkedveltebb programunk a „Ki? Mit? Tud?”, amit minden év tavaszán szervezünk. Nagy készülődés előzi meg ezt az eseményt a résztvevők részéről. Nagy sikere van minden évben ennek a műsornak.
Majd a Majális, és a Pünkösd szerepel az Önkormányzat programjaiban, amely lebonyolításában segít egyesületünk.
A nyár folyamán többször is tartottunk Játszóházat a strandon a gyerekeknek.
A község leglátványosabb, talán legsikeresebb programja a „Szüreti Felvonulás”. Bábokat készítettünk, első évben szalmából, de tovább fejlesztettük, és később fából készült a teste, azt öltöztettük fel. Kitesszük a felvonulás útvonalára. Nagy sikere van ezeknek a babáknak minden évben. Pogácsát sütünk, vacsorát főzünk a résztvevőknek, és nem utolsó sorban az általunk alapított „Asszonykórus”, akik a felvonuláson nótáznak harmonikaszó kíséretében.Így készültek a szüreti babák.
Na és a jelmezbe öltözött tagjainkról se feledkezzünk meg!Minden év Novemberében az „Idősek napja” alkalmából, ajándékkal, vacsorával kedveskedünk a „Szépkorúaknak”, és műsort adunk elő.

December 7-én „Babazsúrra” hívjuk a Község legifjabb lakóit. Saját készítésű ajándékkal, sütemények várják őket ezen a délutánon.
Az év utolsó programja a Mindenki Karácsonya, ahol nagy üstben forralt bort, teát készítettünk, zsíros kenyérrel kínáltuk a vendégeket.Patak-park átadás

Mikor hét éve megalapítottuk ezt az egyesületet (igaz előtte is segítettük az Önkormányzatot munkánkkal) , Balassa Balázs polgármester a messzemenőkig támogatott bennünket elképzeléseinkben , amit azóta is megtesz és a képviselő testület részéről is megkapjuk a segítséget és pénzben támogatást is, amit ezúton is köszönünk!
Sajnos az induló létszám megfogyatkozott egyesületünkben, de megpróbáljuk ezután is teljesíteni a vállalt feladatokat, ötleteinket.
Reméljük, nem hiába dolgozunk a Közösségért! Ha kedvet kaptál munkánkhoz, és szeretnél csatlakozni hozzánk, szívesen várunk, hogy tegyünk együtt a mi kis falunkért.
Első programunk a 2010-es évben a „Ki? Mit? Tud?” lesz márciusban, melyre várjuk a jelentkezőket Ibolyánál a Könyvtárban.
Szőke Istvánné
az egyesület vezetője