Időjárás

Naptár

Utolsó hónap november 2014 Következő hónap
H K SZ CS P SZ V
week 44 1 2
week 45 3 4 5 6 7 8 9
week 46 10 11 12 13 14 15 16
week 47 17 18 19 20 21 22 23
week 48 24 25 26 27 28 29 30
Címlap Közélet Intézmények Iskola

Iskola

SZIGLIGETI KÖZÖS FENNTARTÁSÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA
Cím: 8264 Szigliget, Kossuth u. 53.

Telefon: 87/461-060
weboldal: szigliget.hu/iskola
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.

IskolaIskolaigazgató: Balassáné Molnár Edit

Tanárok:

Császár Lászlóné Dér Krisztina
File István File Istvánné
Kajtárné Simon Éva Keszler Noémi
Mezeyné Verő Katalin Sifter Viktória
Szájer Béla Tamásné Kiss Vanda
Varga J. László Vőfély-Szabó Judit

Az iskola történetének legrégebbi emlékei a század elejére nyúlnak vissza, a tantermek akkor a vár alatt lévő épületben kaptak helyet. A mai általános iskola Szigliget község központjában helyezkedik el, két település - Szigliget, Hegymagas  községek -  önkormányzata tartja fenn.
Az iskola környezete szép, sok zöld terület,  az épület előtti park, a mögötte lévő kosárlabdapálya, műfüves és füves futballpálya, tág teret biztosít a gyermekek mozgásigényének.
Pedagógiai alapelveink: gyermekközpontúság, személyiség-központú oktatás-nevelés, nyitottság, egyéni bánásmód.

Iskola

Oktatás
Biztosítani kívánjuk a tanulók részére a - kötelező feladatok mellett - azoknak a korszerű ismereteknek az alapjait, amelyek ma mind a továbbtanulásban, mind a munkahelykeresésnél elengedhetetlenül fontosak. Kiemelt oktatási feladatok: idegennyelvoktatás, informatika, sport.  Kötelező idegen nyelv az angol, melyet a kommunikatív nyelvoktatás módszereivel 1. osztálytól sajátíthatnak  el a tanulók.
A korszerűen berendezett, internetes hálózattal ellátott számítástechnika teremben az ECDL vizsgához szükséges tananyag alapjait oktatjuk.
Nagy gondot fordítunk a pályaválasztás alapos előkészítésére. Felvételi előkészítő foglalkozások, szakkörök, fakultációk, egyéni foglalkozások keretében kapnak a tanulóknak a segítséget ahhoz, hogy a felvételi vizsgákon eredményesen szerepeljenek, a középfokú intézményekben a továbbtanulásuk biztos alapokra épüljön.