Időjárás
Naptár
Utolsó hónap február 2015 Következő hónap
H K SZ CS P SZ V
week 5 1
week 6 2 3 4 5 6 7 8
week 7 9 10 11 12 13 14 15
week 8 16 17 18 19 20 21 22
week 9 23 24 25 26 27 28
Címlap Közélet Intézmények Iskola

Iskola

SZIGLIGETI KÖZÖS FENNTARTÁSÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA
Cím: 8264 Szigliget, Kossuth u. 53.

Telefon: 87/461-060
weboldal: szigliget.hu/iskola
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.

IskolaIskolaigazgató: Balassáné Molnár Edit

Tanárok:

Császár Lászlóné Dér Krisztina
File István File Istvánné
Kajtárné Simon Éva Keszler Noémi
Mezeyné Verő Katalin Sifter Viktória
Szájer Béla Tamásné Kiss Vanda
Varga J. László Vőfély-Szabó Judit

Az iskola történetének legrégebbi emlékei a század elejére nyúlnak vissza, a tantermek akkor a vár alatt lévő épületben kaptak helyet. A mai általános iskola Szigliget község központjában helyezkedik el, két település - Szigliget, Hegymagas  községek -  önkormányzata tartja fenn.
Az iskola környezete szép, sok zöld terület,  az épület előtti park, a mögötte lévő kosárlabdapálya, műfüves és füves futballpálya, tág teret biztosít a gyermekek mozgásigényének.
Pedagógiai alapelveink: gyermekközpontúság, személyiség-központú oktatás-nevelés, nyitottság, egyéni bánásmód.

Iskola

Oktatás
Biztosítani kívánjuk a tanulók részére a - kötelező feladatok mellett - azoknak a korszerű ismereteknek az alapjait, amelyek ma mind a továbbtanulásban, mind a munkahelykeresésnél elengedhetetlenül fontosak. Kiemelt oktatási feladatok: idegennyelvoktatás, informatika, sport.  Kötelező idegen nyelv az angol, melyet a kommunikatív nyelvoktatás módszereivel 1. osztálytól sajátíthatnak  el a tanulók.
A korszerűen berendezett, internetes hálózattal ellátott számítástechnika teremben az ECDL vizsgához szükséges tananyag alapjait oktatjuk.
Nagy gondot fordítunk a pályaválasztás alapos előkészítésére. Felvételi előkészítő foglalkozások, szakkörök, fakultációk, egyéni foglalkozások keretében kapnak a tanulóknak a segítséget ahhoz, hogy a felvételi vizsgákon eredményesen szerepeljenek, a középfokú intézményekben a továbbtanulásuk biztos alapokra épüljön.