Áprilisi programok
Álláshirdetés
Lomtalanítás
HirdetménySzigliget Község Önkormányzata értesíti a lakosságot, hogy 2014. május 10-én lomtalanítási napot szervez.
A „SZIGLIGETI ISKOLÁÉRT” ALAPÍTVÁNY
köszönetet mond mindenkinek, aki az előző évben a személyi jövedelemadó 1 %-ának felajánlásával támogatta alapítványunkat. A befolyt összeget az év végi kirándulások támogatására, sportszer vásárlására, iskolai programok, művészeti oktatás, tanulmányi és sportversenyek költségeinek támogatására használtuk fel. Tisztelettel kérjük, ez évben is támogassák alapítványunkat, és ezen keresztül az iskolásokat.
Adószám: 18938539-1-19
Falinaptár

A falinaptár megvásárolható az Önkormányzatnál, ára 1000 Ft.
Időjárás
Naptár
Utolsó hónap április 2014 Következő hónap
H K SZ CS P SZ V
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30

A Szigligeti Vár szeretettel várja önálló honlapján is!

Polgármesteri köszöntő

Szigliget
Szigliget

Mióta polgármester vagyok, szinte minden nap megkérdezik tőlem, hogy mi a varázsa Szigligetnek. Mi az a vonzerő, ami visszacsábítja ide azt, aki egyszer már ellátogatott falunkba. Nekem, egy "őslakosnak", nehéz erre a kérdésre választ találni. Mégis, az emlékekben kutakodva rá kell jönnöm arra, hogy maga a csoda, amely körül vesz bennünket.
Az egész napos fürdőzések a Balatonban. A várban, egy lány társaságában eltöltött csodálatos órák. A félhomályban elénk táruló Tanúhegyek sejtelmes világa. Az erdei séták közben megpihenve a Kamonkő tetején csodálni a magyar tengeren megcsillanó napsugár fényeit. A Királyné Szoknyáján található Óvár rejtőzködő falai között eltöltött meghitt pillanatok. Az első horgász-élmények. Meditációk a Csonka-toronyban. Mindez maradandó élmény életemben, melyeket csak itt, a Balaton gyöngyszemének nevezett településen élhettem át. Szigliget nem ok nélkül kapta ezt a jelzőt. Falunkat a Teremtő nagyon jó kedvében formázta. A Vilma-hegy, a Királyné Szoknyája, a Külső-hegy, a Kamonkő, az Antal-hegy és a Várhegy teszi változatossá domborzatát. A nádasokkal szegélyezett Balaton víztükre mindig új élményt, felfrissülést ígér mindazok számára, akik ellátogatnak hozzánk. Nem csak természeti kincsekben, de műemlékekben is "tobzódik" Szigliget. A Vár, az Óvár, az Avasi-torony, az Esterházy-kastély, az Ófalu öreg házai. Mind-mind egy szelete múltunknak, mely arra vár, hogy a történelmi emlékeinkre éhes látogató "felfalja" őket.
Szigliget, ahogy a neve is sejteti, egy kis sziget, a nyugalom szigete. Nagyon sok művészt ragadott meg meghittségével településünk. A rengeteg vers, regény, festmény, szobor (melyek itt készültek), próbálja, próbálta visszaadni azt az élményt, mely az idelátogatót éri kis, zegzugos utcáinkon sétálgatva.
Itt még nem érződik zaklatott világunk dübörgése. Itt a nyugalom és a természet az úr. Számomra, egyszerű "földi halandó" számára nehéz szavakba önteni ezt a csodát. Ajánlom településünket mindazok számára, akiket magával ragadott és akik vonzódnak a Teremtő azon alkotása iránt, melyet Eötvös Károly a következőképpen jellemzett: "Nincs még egy ilyen szép táj a világon".


Balassa Balázs
polgármester

 

Keresés

Ki olvas minket

Oldalainkat 11 vendég böngészi
Üzlethelyiség bérbeadása

Rózsa Vendégház

Kedves Vendégeink!
Vendégházunk  egész  évben  nyitva  mind  családoknak, mind baráti társaságoknak  és  nem utolsó sorban borturistáknak.
Kastély Kávézó
MEDOSZ ÜDÜLŐ
MEDOSZ

Töltse szabadságát Szigliget egyik legimpozánsabb panorámájával büszkélkedő és megújult üdülőjében!

Villa Kamonkő
RÉGIÓS BUSZJÁRAT
Badacsony Régiós Buszjárat Badacsony Régiós Buszjárat