4. ÚJÉVI CSOBBANÁS

Koncertjegy karácsonyra

HARSONA

Harsona


Megjelent !

2014. november

Falinaptár 2015


A jövő évi falinaptár az önkormányzatnál 500 Ft-ért megvásárolható

Időjárás

Naptár

Utolsó hónap december 2014 Következő hónap
H K SZ CS P SZ V
week 49 1 2 3 4 5 6 7
week 50 8 9 10 11 12 13 14
week 51 15 16 17 18 19 20 21
week 52 22 23 24 25 26 27 28
week 1 29 30 31

Ki olvas minket

Oldalainkat 11 vendég böngészi

Keresés

 

A Szigligeti Vár szeretettel várja önálló honlapján is!

Polgármesteri köszöntő

Szigliget
Szigliget

Mióta polgármester vagyok, szinte minden nap megkérdezik tőlem, hogy mi a varázsa Szigligetnek. Mi az a vonzerő, ami visszacsábítja ide azt, aki egyszer már ellátogatott falunkba. Nekem, egy "őslakosnak", nehéz erre a kérdésre választ találni. Mégis, az emlékekben kutakodva rá kell jönnöm arra, hogy maga a csoda, amely körül vesz bennünket.
Az egész napos fürdőzések a Balatonban. A várban, egy lány társaságában eltöltött csodálatos órák. A félhomályban elénk táruló Tanúhegyek sejtelmes világa. Az erdei séták közben megpihenve a Kamonkő tetején csodálni a magyar tengeren megcsillanó napsugár fényeit. A Királyné Szoknyáján található Óvár rejtőzködő falai között eltöltött meghitt pillanatok. Az első horgász-élmények. Meditációk a Csonka-toronyban. Mindez maradandó élmény életemben, melyeket csak itt, a Balaton gyöngyszemének nevezett településen élhettem át. Szigliget nem ok nélkül kapta ezt a jelzőt. Falunkat a Teremtő nagyon jó kedvében formázta. A Vilma-hegy, a Királyné Szoknyája, a Külső-hegy, a Kamonkő, az Antal-hegy és a Várhegy teszi változatossá domborzatát. A nádasokkal szegélyezett Balaton víztükre mindig új élményt, felfrissülést ígér mindazok számára, akik ellátogatnak hozzánk. Nem csak természeti kincsekben, de műemlékekben is "tobzódik" Szigliget. A Vár, az Óvár, az Avasi-torony, az Esterházy-kastély, az Ófalu öreg házai. Mind-mind egy szelete múltunknak, mely arra vár, hogy a történelmi emlékeinkre éhes látogató "felfalja" őket.
Szigliget, ahogy a neve is sejteti, egy kis sziget, a nyugalom szigete. Nagyon sok művészt ragadott meg meghittségével településünk. A rengeteg vers, regény, festmény, szobor (melyek itt készültek), próbálja, próbálta visszaadni azt az élményt, mely az idelátogatót éri kis, zegzugos utcáinkon sétálgatva.
Itt még nem érződik zaklatott világunk dübörgése. Itt a nyugalom és a természet az úr. Számomra, egyszerű "földi halandó" számára nehéz szavakba önteni ezt a csodát. Ajánlom településünket mindazok számára, akiket magával ragadott és akik vonzódnak a Teremtő azon alkotása iránt, melyet Eötvös Károly a következőképpen jellemzett: "Nincs még egy ilyen szép táj a világon".


Balassa Balázs
polgármester

 

 

Üzlethelyiség bérbeadása

Rózsa Vendégház

Kedves Vendégeink!
Vendégházunk  egész  évben  nyitva  mind  családoknak, mind baráti társaságoknak  és  nem utolsó sorban borturistáknak.

Kastély Kávézó

MEDOSZ ÜDÜLŐ

MEDOSZ

Töltse szabadságát Szigliget egyik legimpozánsabb panorámájával büszkélkedő és megújult üdülőjében!

Villa Kamonkő

RÉGIÓS BUSZJÁRAT

Badacsony Régiós Buszjárat Badacsony Régiós Buszjárat